[RESOLVED] DGDecIM bug or not ?

This is the home of QuickSync (aka Intel Media SDK) stuff.
Nico83500
Posts: 73
Joined: Thu Jan 02, 2014 10:28 am

[RESOLVED] DGDecIM bug or not ?

Post by Nico83500 » Mon Apr 06, 2015 4:52 am

Hi,
I just noticed there is perhaps a bug in DGDecIM latest version only (b21 if I'm not wrong).
From a 1920 x 1080 source, the output is allways 1920 x 1088 ! This problem was not present in previous version.
Thank you.

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 4382
Joined: Thu Sep 09, 2010 3:08 pm

Re: DGDecIM bug or not ?

Post by admin » Mon Apr 06, 2015 9:50 am

Try this one:

http://rationalqm.us/misc/dgdecim_b50.zip

The previous versions did not auto crop the bottom 8 pixels when the coded size is 1088.

Nico83500
Posts: 73
Joined: Thu Jan 02, 2014 10:28 am

Re: DGDecIM bug or not ?

Post by Nico83500 » Mon Apr 06, 2015 10:26 am

Thanks, I’ll try and let you know.
But only the latest version (compiled with INDE 2015) isn’t OK, previous versions were OK.

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 4382
Joined: Thu Sep 09, 2010 3:08 pm

Re: DGDecIM bug or not ?

Post by admin » Mon Apr 06, 2015 11:36 am

Check that the CLIP line in the index file shows 0 0 0 8 for those streams. So it is DGIndexIM that must be the correct one and you have to remake your index file, or edit it by hand if you don't want to re-index.

Nico83500
Posts: 73
Joined: Thu Jan 02, 2014 10:28 am

Re: DGDecIM bug or not ?

Post by Nico83500 » Mon Apr 06, 2015 3:21 pm

So I have compared b19, b21 and b50 index files and results are the same :

b19 :
DGAVCIndexFileNV14 DGIndexIM beta 19 X32
c:\DGDecIM_b19\

00098.track_4113.264 21664500284

DEVICE 0
DECODE_MODES 0,1,0
STREAM 0
CLIP 0 0 0 8
RANGE 0 0 21664500283 0
AUDIO

SIZ 1920 x 1088
FPS 120000 / 5005
CODED 188857
PLAYBACK 188857
0.00% FILM
ORDER 0
b21 :
DGAVCIndexFileNV14 DGIndexIM beta 20 X32
c:\DGDecIM_b21\

00098.track_4113.264 21664500284

DEVICE 0
DECODE_MODES 0,1,0
STREAM 0
CLIP 0 0 0 8
RANGE 0 0 21664500283 0
AUDIO

SIZ 1920 x 1088
FPS 120000 / 5005
CODED 188857
PLAYBACK 188857
0.00% FILM
ORDER 0
b50 :
DGAVCIndexFileNV14 DGIndexIM beta 50 X32
c:\DGDecIM_b50\

00098.track_4113.264 21664500284

DEVICE 0
DECODE_MODES 0,1,0
STREAM 0
CLIP 0 0 0 8
RANGE 0 0 21664500283 0
AUDIO

SIZ 1920 x 1088
FPS 120000 / 5005
CODED 188857
PLAYBACK 188857
0.00% FILM
ORDER 0
But with b19 width = 1920 and height = 1080 and with b21 width = 1920 and height = 1088.

I have not tried b50, do you think it could solve the problem even if index files are identicals ?

Thanks !

Edit : I've launched an encoding with b50, I'll tell you the result.

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 4382
Joined: Thu Sep 09, 2010 3:08 pm

Re: DGDecIM bug or not ?

Post by admin » Mon Apr 06, 2015 9:14 pm

Hi Nico,

Honestly I can't remember exactly when I fixed it, but running b50 things work fine for me. If that's not the case not for you, we'll get to the bottom of it.

It doesn't matter if the indexes are the same, what matters is if the DLL honors that CLIP line. My previous statement was a bit imprecise, we need the indexer to set CLIP and we need the DLL to honor it.

Nico83500
Posts: 73
Joined: Thu Jan 02, 2014 10:28 am

Re: DGDecIM bug or not ?

Post by Nico83500 » Tue Apr 07, 2015 3:53 pm

Hi,
I've tried with a movie and b50, the issue seems to be solved :)
I'm going to try with an other movie to be sure...

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 4382
Joined: Thu Sep 09, 2010 3:08 pm

Re: DGDecIM bug or not ?

Post by admin » Wed Apr 08, 2015 12:07 pm

Thanks for the test results, Nico. If it works for that movie it will work for all of them. ;)

Nico83500
Posts: 73
Joined: Thu Jan 02, 2014 10:28 am

Re: DGDecIM bug or not ?

Post by Nico83500 » Wed Apr 08, 2015 4:03 pm

Yes, all movies encoded by b50 are OK, thank you again :)
A last question : why 1 of 20 movies is OK with b21 ? Output resolution is 1920 x 1080 and not 1920 x 1088 like others ? Even if the resolution is OK with b21, perhaps I should re-encode this movie ?
Thank you !

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 4382
Joined: Thu Sep 09, 2010 3:08 pm

Re: DGDecIM bug or not ?

Post by admin » Thu Apr 09, 2015 9:36 am

Yes, it could be that the single movie is in fact only 1080. You can check that very easily with DGIndexNV. Look at the 'Coded size' in the info dialog.

Post Reply