Which Avisynth to use with DGTools

Anything related to video and my tools that is not a support request.
User avatar
gonca
Distinguished Member
Distinguished Member
Posts: 619
Joined: Sun Apr 08, 2012 6:12 pm

Which Avisynth to use with DGTools

Post by gonca » Wed Apr 05, 2017 7:29 pm

What is the general consensus? Avisynth64 or Avisynth+ for a 64 bit environment

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 4046
Joined: Thu Sep 09, 2010 3:08 pm

Re: Which one to use with DGTools

Post by admin » Wed Apr 05, 2017 8:02 pm

I like Avisynth+ as it is actively maintained and developed. And pinterf works very hard for the video community and deserves our support.

User avatar
gonca
Distinguished Member
Distinguished Member
Posts: 619
Joined: Sun Apr 08, 2012 6:12 pm

Re: Which Avisynth to use with DGTools

Post by gonca » Wed Apr 05, 2017 8:05 pm

Thank you

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 4046
Joined: Thu Sep 09, 2010 3:08 pm

Re: Which Avisynth to use with DGTools

Post by admin » Thu Apr 06, 2017 6:34 am

It can be a bit tricky to install up to the latest version. You have to install the most recent installer version and then copy over the latest files (the latest release does not have an installer). Also, you have to make sure you have the required VS 2015 runtimes installed. Start with this:

https://www.dropbox.com/s/f0a55fixmvagr ... 94.7z?dl=0

User avatar
gonca
Distinguished Member
Distinguished Member
Posts: 619
Joined: Sun Apr 08, 2012 6:12 pm

Re: Which Avisynth to use with DGTools

Post by gonca » Thu Apr 06, 2017 4:18 pm

Once more, thank you for your help and thanks for your patience

jpsdr
Posts: 180
Joined: Tue Sep 21, 2010 4:16 am

Re: Which Avisynth to use with DGTools

Post by jpsdr » Fri Apr 07, 2017 3:13 am

I would say exactly the same thing. Avisynth64 begin to be old and still have issues that has been fixed within avs+.

User avatar
gonca
Distinguished Member
Distinguished Member
Posts: 619
Joined: Sun Apr 08, 2012 6:12 pm

Re: Which Avisynth to use with DGTools

Post by gonca » Fri Apr 07, 2017 4:49 am

I agree, after doing some more reading.
When I have some time, I'll set it up

User avatar
gonca
Distinguished Member
Distinguished Member
Posts: 619
Joined: Sun Apr 08, 2012 6:12 pm

Re: Which Avisynth to use with DGTools

Post by gonca » Mon Apr 17, 2017 4:43 pm

Follow up
I am now running in a mainly x64 environment. Just one or two items update.
Thanks to those who helped me along I am now writing my own scripts (simple ones) and using them as a source
:hat:

PS
While doing some reading in the avs+ thread I noticed some of the guys there are more obnoxious than ever

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 4046
Joined: Thu Sep 09, 2010 3:08 pm

Re: Which Avisynth to use with DGTools

Post by admin » Mon Apr 17, 2017 6:05 pm

Well done, gonca!

I always puke in my mouth a little when I have to run some 32-bit stuff.
While doing some reading in the avs+ thread I noticed some of the guys there are more obnoxious than ever
Remember, always take the high road. Let them out themselves as jerks and immature a-holes. They think they are scoring points but they only expose themselves for what they are. Anyone that would lift themselves up by disrespecting and lowering others is a sad and pitiable one. Their flying monkeys are equally repugnant.

Onward and upward!

User avatar
gonca
Distinguished Member
Distinguished Member
Posts: 619
Joined: Sun Apr 08, 2012 6:12 pm

Re: Which Avisynth to use with DGTools

Post by gonca » Mon Apr 17, 2017 6:30 pm

My change over to x64 is now complete.
Might have to go back to 32 bit on the odd occasion, but such is life

Post Reply