[RESOLVED] BBC HD no audio

Support forum for DGAVCDecDI
Post Reply
floatingshed
Posts: 7
Joined: Tue Jan 25, 2011 7:32 am

[RESOLVED] BBC HD no audio

Post by floatingshed » Wed Jan 26, 2011 6:50 am

My goal is to be able to use BBC HD ts streams properly.

DGAVindexDi handles the pictures perfectly but no audio!
In the preview audio pane...
DGAVCIndex states: 157d: AC3 2/0 48 192
DGAVCIndexDI is blank and nothing obvious will change this.

Re-muxing with TSremux makes the audio appear but with an enormous sync error.
This also happens on some ITV HD streams. There are two seperate ITV HD feeds, one with mp2 audio and one with AC3. The AC3 audio doesn't show up. BBC HD is also AC3.

Any thoughts most welcome, thanks.

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 4002
Joined: Thu Sep 09, 2010 3:08 pm

Re: BBC HD no audio

Post by admin » Wed Jan 26, 2011 9:15 am

Post a link to an unprocessed source sample.

floatingshed
Posts: 7
Joined: Tue Jan 25, 2011 7:32 am

Re: BBC HD no audio

Post by floatingshed » Thu Jan 27, 2011 1:10 pm

Certainly. It is a very short clip (10 secs) and behaves in the way described above. It was captured with DVBDream.

http://www.mediafire.com/?ys35qcr7qfmmd5s

Thanks for your time.

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 4002
Joined: Thu Sep 09, 2010 3:08 pm

Re: BBC HD no audio

Post by admin » Thu Jan 27, 2011 4:32 pm

Thank you for the stream. I have this fixed locally and hope to release a fixed version tonight.

BTW, your stream has a PAT table but the specified PMT PID is missing. You should try to retain the full PAT/PMT in your captures. That's not the cause of the problem here (because I fall back to raw PID detection), but erroneous PAT/PMT may cause some players to fail.

floatingshed
Posts: 7
Joined: Tue Jan 25, 2011 7:32 am

Re: BBC HD no audio

Post by floatingshed » Thu Jan 27, 2011 5:27 pm

Thanks for a very swift response.
When an update is available is it simply a case of over-writing the existing .exe? Will there be licensing complications with DGAVCindexDI or DiAVC?
Thanks again.

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 4002
Joined: Thu Sep 09, 2010 3:08 pm

Re: BBC HD no audio

Post by admin » Thu Jan 27, 2011 5:42 pm

Yes, just overwrite the .exe and there will be no license complications.

floatingshed
Posts: 7
Joined: Tue Jan 25, 2011 7:32 am

Re: BBC HD no audio

Post by floatingshed » Sat Jan 29, 2011 8:59 am

Hello,
Is a BBC HD friendly version available yet?
Thanks.

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 4002
Joined: Thu Sep 09, 2010 3:08 pm

Re: BBC HD no audio

Post by admin » Sat Jan 29, 2011 10:45 am

I decided to spend some time porting features from the latest DGDecNV before making a release. If you give me an email address in PM I will give you a test version.

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 4002
Joined: Thu Sep 09, 2010 3:08 pm

Re: BBC HD no audio

Post by admin » Wed Feb 23, 2011 9:32 pm

This is fixed in version 2038.

Post Reply