Feature Requests

Support forum for DGDecNV
User avatar
admin
Site Admin
Posts: 4441
Joined: Thu Sep 09, 2010 3:08 pm

Re: Feature Requests

Post by admin »

Yes, I would expect that to work fine.
sparktank
Moose Approved
Posts: 64
Joined: Thu Mar 28, 2013 5:24 pm
Location: Gotham City

Re: Feature Requests

Post by sparktank »

Can we get an option to set a Default Save Location?
Say I want to consistently save projects in: "C:\Bin\Project" ?

Win10 isn't that great for getting to favorite locations.
Nvidia GeForce GT 1030 | GPU Caps Viewer
Windows 10 Annversary (x64) | ASVPlus_x64
Region A/R1
User avatar
admin
Site Admin
Posts: 4441
Joined: Thu Sep 09, 2010 3:08 pm

Re: Feature Requests

Post by admin »

OK, you are the second person to ask for this, so I'll have a go at it.
sparktank
Moose Approved
Posts: 64
Joined: Thu Mar 28, 2013 5:24 pm
Location: Gotham City

Re: Feature Requests

Post by sparktank »

admin wrote:
Wed Jul 10, 2019 5:22 am
OK, you are the second person to ask for this, so I'll have a go at it.
woo.
Nvidia GeForce GT 1030 | GPU Caps Viewer
Windows 10 Annversary (x64) | ASVPlus_x64
Region A/R1
User avatar
admin
Site Admin
Posts: 4441
Joined: Thu Sep 09, 2010 3:08 pm

Re: Feature Requests

Post by admin »

Or maybe it was just you asking twice. :scratch:

Nevertheless, I have it working but it was not trivial so code review and regression testing may take a few days.

Note it applies only to GUI operations; CLI will not change.
sparktank
Moose Approved
Posts: 64
Joined: Thu Mar 28, 2013 5:24 pm
Location: Gotham City

Re: Feature Requests

Post by sparktank »

:lol: Pretty sure it was me the first time.
Grateful for the efforts put into it. :mrgreen:
Nvidia GeForce GT 1030 | GPU Caps Viewer
Windows 10 Annversary (x64) | ASVPlus_x64
Region A/R1
User avatar
admin
Site Admin
Posts: 4441
Joined: Thu Sep 09, 2010 3:08 pm

Re: Feature Requests

Post by admin »

He he, if at first you don't succeed...
User avatar
admin
Site Admin
Posts: 4441
Joined: Thu Sep 09, 2010 3:08 pm

Re: Feature Requests

Post by admin »

I found the other guy. ;)

viewtopic.php?f=8&t=294
User avatar
gonca
Moose Approved/Curly Approved
Posts: 948
Joined: Sun Apr 08, 2012 6:12 pm

Re: Feature Requests

Post by gonca »

Good things come to those who wait :D
P.S.
Good memory Don
sparktank
Moose Approved
Posts: 64
Joined: Thu Mar 28, 2013 5:24 pm
Location: Gotham City

Re: Feature Requests

Post by sparktank »

Every bit counts!

Thanks for the update. Can't wait to try it out.
Nvidia GeForce GT 1030 | GPU Caps Viewer
Windows 10 Annversary (x64) | ASVPlus_x64
Region A/R1
sparktank
Moose Approved
Posts: 64
Joined: Thu Mar 28, 2013 5:24 pm
Location: Gotham City

Re: Feature Requests

Post by sparktank »

The new feature for default save path is fantastic! Thanks a lot. :hat:
Nvidia GeForce GT 1030 | GPU Caps Viewer
Windows 10 Annversary (x64) | ASVPlus_x64
Region A/R1
User avatar
admin
Site Admin
Posts: 4441
Joined: Thu Sep 09, 2010 3:08 pm

Re: Feature Requests

Post by admin »

Glad you like it and thanks for pushing me a bit on it. ;)
User avatar
tormento
Moose Approved
Posts: 342
Joined: Mon Sep 20, 2010 2:18 pm

Resize in crop panel

Post by tormento »

Can I ask you the feasibility to add a small slider, radio or whatever to pass rw and rh parameters from crop (& resize at this point) panel to AviSynth?

I find useful when you want to resize from 4k to 1080p or 720p for the vertical resolution height, the most commonly cropped.

Something like 1, 1/2 and 1/4 would me more than enought.

The masterpiece would be a slider aware of mod of resized resolution :)
User avatar
admin
Site Admin
Posts: 4441
Joined: Thu Sep 09, 2010 3:08 pm

Re: Feature Requests

Post by admin »

Request noted. Thank you.
User avatar
gonca
Moose Approved/Curly Approved
Posts: 948
Joined: Sun Apr 08, 2012 6:12 pm

Re: Feature Requests

Post by gonca »

Seeing as how the option fulldepth= is now gone, would it be possible to have an option to deliver P016 all the time.
Use case
8 bit video is encoded at higher bit rates (10) to avoid banding in final result.
It actually saves only one line in script "ConvertBits(16)" but it would be nice to have, specially since your filters need either 16 or 8 bit inputs.

For 10 bit encode
8 bit input
ConvertBits(16)
Use your filters to preprocess
ConvertBits(10)
Encode
User avatar
admin
Site Admin
Posts: 4441
Joined: Thu Sep 09, 2010 3:08 pm

Re: Feature Requests

Post by admin »

Very good points and very good questions. Thank you. All is possible and everything is on the table.
User avatar
Bullwinkle
Moose Approved
Posts: 175
Joined: Thu Sep 05, 2019 6:37 pm

Re: Feature Requests

Post by Bullwinkle »

Hello lovers of all that is rational and correct. Stuck in the handcuffs of Zoom. Randomness is beautiful and arbitrary window size is The Beauty. Throw off the handcuffs! And so confused specifying crop into script via dgindexnv but not resize who pointed that out? tormento. A fine collection of pixels he is for one to contemplate. But who are we to speculate?
User avatar
Rocky
Moose Approved
Posts: 1160
Joined: Fri Sep 06, 2019 12:57 pm

Re: Feature Requests

Post by Rocky »

Whee!
User avatar
Bullwinkle
Moose Approved
Posts: 175
Joined: Thu Sep 05, 2019 6:37 pm

Re: Feature Requests

Post by Bullwinkle »

Is synthesis the antithesis of Randomness? You could think about it. Here we have the definitive analysis. cudasynth must be absorbed into the mainline. We all die but try to postpone it. Now watch me.
User avatar
DJATOM
Moose Approved
Posts: 72
Joined: Fri Oct 16, 2015 6:14 pm

Re: Feature Requests

Post by DJATOM »

Not to mention that mainline is avs+ nowadays, as 2.6 being dead for many years.
RTX 2070 | Ryzen R9 3900X (no OC) | 64 GB RAM
User avatar
Rocky
Moose Approved
Posts: 1160
Joined: Fri Sep 06, 2019 12:57 pm

Re: Feature Requests

Post by Rocky »

I think by "mainline" Bullwinkle didn't mean Avisynth but meant the official DGDecodeNV (i.e., not have a separate CUDASynth package). Your point is well taken and further integration into Avisynth+ itself remains under study.
User avatar
gonca
Moose Approved/Curly Approved
Posts: 948
Joined: Sun Apr 08, 2012 6:12 pm

Re: Feature Requests

Post by gonca »

Absorbing Cudasynth into the DGTools mainline would be awesome.
With the template feature creating the scripts, using multiple filters would be quicker.
Might just need an updated avscompat (for vpy) to get closer to perfection, hint, hint
User avatar
Bullwinkle
Moose Approved
Posts: 175
Joined: Thu Sep 05, 2019 6:37 pm

Re: Feature Requests

Post by Bullwinkle »

avscompat is it possible to be more brain dead (vs not you gonca)? when pride bursts its britches. Be nice.
User avatar
gonca
Moose Approved/Curly Approved
Posts: 948
Joined: Sun Apr 08, 2012 6:12 pm

Re: Feature Requests

Post by gonca »

I might be a little brain dead/damaged myself
A few good drinks do that
User avatar
gonca
Moose Approved/Curly Approved
Posts: 948
Joined: Sun Apr 08, 2012 6:12 pm

Re: Feature Requests

Post by gonca »

gonca wrote:
Tue Aug 27, 2019 5:02 pm
Seeing as how the option fulldepth= is now gone, would it be possible to have an option to deliver P016 all the time.
Use case
8 bit video is encoded at higher bit rates (10) to avoid banding in final result.
It actually saves only one line in script "ConvertBits(16)" but it would be nice to have, specially since your filters need either 16 or 8 bit inputs.

For 10 bit encode
8 bit input
ConvertBits(16)
Use your filters to preprocess
ConvertBits(10)
Encode
Plus

DGTelecide and DGDecimate working with 16 bit depth would help with the 10 bit encode chain
Just asking, I know that you are busy on DGDemux
Post Reply