[RESOLVED] HEVC decoding on 760

Support forum for DGDecNV
Post Reply
User avatar
tormento
Distinguished Member
Distinguished Member
Posts: 202
Joined: Mon Sep 20, 2010 2:18 pm

[RESOLVED] HEVC decoding on 760

Post by tormento » Tue Jan 29, 2019 7:27 am

There's something a bit obscure to me. From https://developer.nvidia.com/video-enco ... ort-matrix my 760 can't decode HEVC, but according to DXVA Checker, it can on DXVA2/DX11.

Which is which?

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 4266
Joined: Thu Sep 09, 2010 3:08 pm

Re: HEVC decoding on 760

Post by admin » Tue Jan 29, 2019 10:05 am

I don't know without doing some research about it. You say it's your card, so try it and see. Does it work or not?

IIRC, when I had a 750 it worked but in hybrid SW/HW mode. Maybe the 760 is the same.

User avatar
tormento
Distinguished Member
Distinguished Member
Posts: 202
Joined: Mon Sep 20, 2010 2:18 pm

Re: HEVC decoding on 760

Post by tormento » Wed Jan 30, 2019 2:19 pm

How can I understand if it's pure hw or hybrid?

DGIndexNV, for example, plain exit when fed with 4k60 HEVC.

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 4266
Joined: Thu Sep 09, 2010 3:08 pm

Re: HEVC decoding on 760

Post by admin » Wed Jan 30, 2019 2:46 pm

760 is feature set D. Hybrid HEVC decoding was introduced in E, and full HW HEVC decoding in F. So your 760 cannot decode HEVC. :cry:

https://en.wikipedia.org/wiki/Nvidia_PureVideo

The 750 is feature set E, so it does hybrid decoding.

Not sure why DGIndexNV didn't give a warning popup. I'll look into it.

User avatar
tormento
Distinguished Member
Distinguished Member
Posts: 202
Joined: Mon Sep 20, 2010 2:18 pm

Re: HEVC decoding on 760

Post by tormento » Thu Jan 31, 2019 8:08 am

admin wrote:
Wed Jan 30, 2019 2:46 pm
Not sure why DGIndexNV didn't give a warning popup. I'll look into it.
Thanks for your reply. If you need any help testing with my poor guy :D video card, ask.

P.S: Thanks for the crop modification in newer build too.

Post Reply