[RESOLVED] Incorrect subtitle timestamps

Support forum for DGDecNV
Post Reply
Xunkar
Posts: 36
Joined: Sun Aug 18, 2019 5:17 am

[RESOLVED] Incorrect subtitle timestamps

Post by Xunkar » Tue Oct 29, 2019 9:17 am

Hello. I am not sure this is an issue with DGIndexNV, but it appears that way, best I can tell. I'm having a trouble where the demuxed subtitle tracks seem to use an incorrect framerate. I've checked the SUP file with BDSup2Sub, and the timestamps are not in sync with the dialogues (well, the sync drift further and further as if the subtitle track was playing at a slower framerate).

First subtitle is marked at 1.919 (about right) and the last at 41:04.256 (should be around 39:23.5 according to the M2TS, which has no such issue). This issue is present on all 5 M2TS streams of this BluRay. After some math it looks like the subtitle are extracted as 23.976 fps instead of 25.

I've cut a sample from one of the M2TS https://mega.nz/#!l9wFwYZI!bfRKFCnpCzLd ... SjHHLcuE0s

User avatar
Rocky
Posts: 388
Joined: Fri Sep 06, 2019 12:57 pm

Re: Incorrect subtitle timestamps

Post by Rocky » Tue Oct 29, 2019 1:18 pm

Great report. I'm pretty sure I know what the problem is. Will report back when I have a slipstream for you to test.

User avatar
Rocky
Posts: 388
Joined: Fri Sep 06, 2019 12:57 pm

Re: Incorrect subtitle timestamps

Post by Rocky » Tue Oct 29, 2019 2:01 pm

Should be fixed in slipstream 191.

Xunkar
Posts: 36
Joined: Sun Aug 18, 2019 5:17 am

Re: [RESOLVED] Incorrect subtitle timestamps

Post by Xunkar » Tue Oct 29, 2019 2:26 pm

Well that was fast. I'll assume this is fixed and will let you know only if the issue persists thank you.

Post Reply